+386 31 718 888
info@theacademysu.com | Moj račun

22 Jan 2021

Meditacija

//
Comments0
/

Meditacija je proces iskrenega raziskovanja in spoznavanja sebe. Je delo, ki ga vlagamo vase in, ki nas pripelje do  trajne sreče in miru.  Poenostavlja naše zunanje in krepi naše notranje življenje. V zunanjem kaosu je meditacija naše zatočišče, oaza v puščavi.

V kritičnih trenutkih življenja šele spoznamo njeno moč. Z redno meditacijo se bomo naučili odmakniti od uma in vseh mentalnih spletk. Odkrili bomo notranjo svobodo, spokoj in mir. Postali bomo  povezani s seboj in z Resnico.

Meditacija ni namenjena begu iz realnosti.
Ravno nasprotno, če se ne zazremo vase in ozavestimo svoje globoke potrebe, strahove, želje, zamere, bolečine in poslanstva bomo izgubili sebe. Takrat naše življenje postane beg od nas samih. Vsi naši hobiji in aktivnosti pa igrače, ki nas zamotijo, da se ne soočimo sami s seboj, s tistim, kar bi mogli  sprejeti in prepoznati.

Skozi meditacijo bomo dobili odgovore na naša vsakdanja vprašanja, misli, čustva in težave. Ti odgovori so večna modrost, so resnica, ki prihaja iz Nadduše, Boga v nas. Ko enkrat imamo dostop do teh sporočil, ta postanejo veliko bolj pomembna, verodostojna za naše življenjske odločitve, kot zunanja.

Vse to nam je dostopno v tišini in globokem miru.

Pot do globine, do Nadduše je privilegij. Je dostopna vsem vztrajnim in iskrenim iskalcem. Živimo v INSTANT družbi. Navajeni smo, da hitro dobimo kar si želimo. A pot samospoznavanja je najbolj pomembna pot v našem življenju in ni vedno enostavna.

Vprašanje je, ali bomo vztrajali v procesu ? Ali želimo rasti v luči? Ali čutimo notranje nezadovoljstvo in ugotavljamo da, nič materialnega nas ne more trajno osrečiti?.

Tam kjer je želja je tudi pot.

Z dihalnimi tehnikami naš um utihne. In šele takrat smo pripravljeni vstopiti v ocean meditacije.

Prostor, v katerem izvajamo meditacijo naj bo prijeten, miren in prečiščen, tako da lahko v meditaciji damo vse od sebe in se popolnoma osredotočimo nanjo.

Redna meditacija nas  vodi k:

  • boljšemu poznavanju sebe in odnosov z drugimi,
  • odkrivanju podzavestnih vzorcev, ki nas ovirajo na poti razvoja in kvalitetnega življenja,
  • reprogramiranju oziroma postavljanju novih pozitivnih vzorcev v podzavest kar nam posledično  prinaša bolj kvalitetno življenje,
  • ozaveščanju novih vrednot, kvalitet in navad, ki nam pomagajo na duhovni in osebnostni poti,
  • večjemu notranjemu zadovoljstvu in umirjenosti,
  • postopnemu osvobajanju od občutkov strahu in tesnobe,
  • odkrivanju višjih resnic,
  • odkrivanju prave življenjske poti in smisla,
  • vzpostavljanju redne meditacijske prakse, ki nam pomaga živeti srečno in izpolnjeno življenje.

Današnje tempo in način življenja preveč obremenjuje naš živčni sistem, kar posledično povzroča kronično utrujenost, težave s spanjem in depresijo. Zaradi konstantnega bombardiranja z informacijami od zunaj, zgubljamo stik s seboj in posledično smo zmedeni, zgubljeni, neodločni, napeti in čutimo tesnobo.

Gradivo je namenjenu osebni in duhovni rasti, vendar nemoremo vedeti ali dajati obljub, da bo to gradivo enako delovalo na vas same, saj je gradivo izključno popotovanje in doživetje avtorja na njegov način. Kako bo to gradivo delovalo na vas same, pa je odvisno od vaš vstrajnosti, napredka in predvsem od vas samih. 

Vodene Mdeitacije

če želite hitrejši in kvalitetnejši napredek Imamo za vas Članske Pakete

kjer so neomejeni dostopi do Knjižnice vodenih Meditacij
Inivciacij
Osebnega Mentorstva
Vodenih Meditacij v živo
Tretmajev uravnovešanja Telesa 
in 
še mnogo več

Leave a Reply