+386 31 718 888
info@theacademysu.com | Moj račun

Coaching

  

 

Kje Coaching lahko pomaga?

Tukaj je nekaj primerov vprašanj, na ketera lahko dobimo odgovor s coachinga:

Kako lahko najbolje uporabite svoj čas, da dobite vse kar si želite od življenja?
Kaj naj storim zdaj glede moje poslovne poti?
Kako lahko zmanjša stres pri svojem delu in življenju?
Kako lahko doseže boljše ravnovesje med delovnim življenjem in zasebnim življenjem?
Katere spretnosti moram razvit za osebno rast in nadaljnji razvoj?
Kako lahko izboljšam svoj odnos s partnerjem ali sodelavcem?

Aktualni Coachingi

Kaj je COACHING ali Trening?

Verjetno ste že slišali ljudi govoriti o treningu na delovnem mestu. Morda ste celo prejeli nekaj treniranja v preteklosti, ali pa ste morda uporabljali coaching za izboljšanje učinkovitosti sebe.

Toda, kaj pravzaprav je coaching – trening in kako ga uporabljate? In kater spretnosti rabiš, da si učinkovit trener?

O Coachingu/Treningu

Coaching je uporaben način za razvijanje spretnosti in sposobnosti, in za povečanje zmogljivosti ljudi. Prav tako lahko prispeva k reševanju vprašanj in izzivov, preden le ti postanejo velike težave.

Seja coachinga običajno poteka kot pogovor med trenerjem in coachem (oseba, ki je trenirana), in se osredotoča na pomoč coachu odkriti njegove odgovore. Konec koncev, ljudje uspešneje sodelujejo z rešitvami, do katerih so prišli sami in ne tistih za ketere so bili prisiljeni, da jih naredijo!

V nekaterih organizacijah je coaching še vedno videti kot korektivno orodje, ki se uporablja samo takrat, ko gredo stvari narobe. Toda v mnogih podjetjih, se coaching šteje za pozitiven in dokazan pristop za pomoč drugim saj le tako odkrivajo svoje cilje in ambicije, nato pa jih dosežejo.

Trenerji na delovnem mestu niso svetovalni delavci, psihoterapevti, guruji, učitelji ali svetovalci – čeprav se lahko uporabljajo nekatera ista znanja in orodja.

Najbolj formalno, strokovni coaching izvajajo usposobljeni ljudje, ki delajo s strankami, za izboljšanje njihove učinkovitosti in uspešnosti, in jim pomagajo doseči svoj polni potencial. Coaching na tej osnovi deluje najbolje, ko vsi jasno razumejo razloge za najem trenerja, in ko so skupaj določili pričakovanja, kaj hočejo doseči s pomočjo coachinga.

Vendar pa lahko menedžerji in vodilni v organizaciji najamejo učinkovite zunanje trenerje. In le tako zagotovijo bolšjo produktivnost in večjo uspešnost zaposlenih in spodbujanje ter razvijanje njihovih skritih potencijalov.